Dissabte, 20 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

28 associacions vilafranquines reivindiquen un espai a l’aire lliure per vendre llibres i roses

Algunes organitzacions, entitats i col·lectius han fet un comunicat explicant que que ‘per a moltes associacions vilafranquines, la venda de roses i llibres per Sant Jordi és clau per al finançament de les activitats que es fan al llarg de tot l’any’.

Aquest any, degut a la covid19, l’Ajuntament de Vilafranca ha decidit permetre només la venda de llibres i roses a professionals. Algunes organitzacions, entitats i col·lectius han fet un comunicat explicant que que ‘per a moltes associacions vilafranquines, la venda de roses i llibres per Sant Jordi és clau per al finançament de les activitats que es fan al llarg de tot l’any’. En aquest sentit, la cap d’agrupament dels escoltes de Pere II i Sta. Maria de Foix, Ariadna Ràfols, exposa que Sant Jordi els ajuda a finançar les activitats d’estiu i també aprenen a autogestionar-se i treballar de manera cooperativa.

És per això que aquests col·lectius del teixit associatiu vilafranquí exigeixen al consistori «que trobi una solució» i se’ls cedeixi part de l’espai públic per seguir desenvolupant la nostra activitat a l’aire lliure, tal i com s’ha fet a molts altres municipis catalans. En el cas de Girona, segons expliquen, l’Ajuntament va rectificar i permetrà la participació de les entitats. La Núria Carbó, des de La Barraca, considera que és una qüestió de manca de voluntat política per part de l’Ajuntament ja que els criteris establerts pel PROCICAT no prohibeixen la venda de roses i llibres a mercats i espais a l’aire lliure.

Per part de l’Ajuntament de Vilafranca, el regidor de Cultura Ricard Rafecas, confessa que els sap greu deixar fora les entitats, però han no pot ser per qüestions d’aforament i perquè volen incentivar el consum a les llibreries i floristeries.

Entre les organitzacions, entitats i col·lectius vilafranquins que signen el comunicat ‘Per un Sant Jordi popular’ hi ha esplais i caus, balls de Festa Major, colles castelleres, La Ruda Assemblea Feminsita, SOS Penedès, Bosc Verd, La Barraca, el Casal Popular, l’Ateneu Popular X, Sindicat de Llogateres, Unitat contra el Feixisme i el Racisme, la Baula Xarxa Solidària, Penedès amb Palestina i el Centre Excursionista.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: