Dilluns, 2 d'octubre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Uniland és la tercera empresa més contaminant de Catalunya el 2019

Ho és segons les dades publicades recentment pel Ministeri per a la Transició Ecològica del Govern espanyol.

Entre les cinc industries més contaminants de Catalunya l’any 2019 hi ha la Cimentera Portland a Sitges i a Sta Margarida i Els Monjos, l’antiga Uniland.
El Moviment Contra la Incineració a Uniland i La Plataforma en Defensa de la Salut i el Mediambient dels Monjos han fet un comunicat en el que donen a conèixer la notícia apareguda als mitjans de comunicació. Les cinc primeres empreses contaminants, Repsol, Naturgy Generación, Cementos Portland Valderrivas, Dow Chemical Ibérica i Endesa Generación són responsables directes de gairebé el 16% de les emissions de Gasos Efecte Hivernacle total a Catalunya.
I, entre altres valoracions, aquestes cinc empreses ‘emeten significativament per sobre de la quota d’emissions otorgada’. En quant a Uniland exposen que ‘gràcies a l’increment de les emissions letals en un sol any, escala fins el tercer lloc en el rànquing de les empreses més fòssils de Catalunya’. I que ‘les dues plantes del grup al nostre territori són part del grup de Fomento de Construcciones y Contratas, especialitzada en el sector de les infraestructures, avui controlat per Carlos Slim, el cinquè home més ric del món segons Forbes’.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: