Dimarts, 3 d'octubre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

‘On són les dones?’ localitza els carrers amb nom de dona als municipis de l’Alt Penedès

A través d’un un vídeo i un mapa interactiu, l’usuari pot localitzar i identificar els 44 carrers dels municipis de l’Alt Penedès que porten el nom d’un personatge femení.

Òmnium Cultural a l’Alt Penedès i Feminal Debat han presentat a Cal Figarot ‘On són les dones?’, un projecte de vídeo i mapa interactiu que reflecteix els noms de carrers de personatges femenins a la comarca. La presentació va ser un dels actes previs a la commemoració del 8-M i va tenir lloc dissabte al matí al local dels Verds.

A l’Alt Penedès hi han 44 carrers amb noms de figures femenines, amb 5 noms que es repeteixen 13 vegades. Dels 27 municipis de la comarca, 10 no tenen cap carrer amb nom femení al seu nomenclàtor. La representant de Feminal Debat, Ingrid Vilanova, explica que aquesta problemàtica contribueix a la invisibilització femenina.

Al treball conjunt entre ambdues entitats, segons expliquen, no es contemplen els noms femenins referents a santes. Un patró comú és que els carrers amb nom femení acostumen a estar situats a la perifèria dels municipis i pobles.

Feminal Debat va dur a terme aquest estudi l’any passat amb els carrers de Vilafranca, i enguany han ampliat el radi a tota la comarca. Tant el mapa interactiu com el vídeo explicatiu amb les dades es poden consultar al web d’Òmnium Cultural, a la secció territorial de l’Alt Penedès.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: