Dijous, 16 de Setembre de 2021
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Òmnium i Feminal Debat reivindiquen visualitzar les dones als espais públics

A causa de la situació sanitària actual, no es faran visites guiades en grup com altres vegades, i s’ofereix un mapa interactiu i un vídeo explicatiu sobre les dones amb presència en espais públics.

Amb motiu del Dia Internacional de la Dona Treballadora, Feminal Debat i Òmnium Cultural de l’Alt Penedès publicaran un vídeo i un mapa interactiu en el qual es podrà veure la pobra presència de les dones en els espais públics de la comarca.

Seguint el camí de denúncia iniciat l’any passat, les dues entitats reprenen la iniciativa de demostrar aquesta escassa presència de les dones a l’espai públic. Si l’any passat l’activitat es va centrar només a Vilafranca, enguany el treball de recerca s’ha fet a tots el municipis de l’Alt Penedès. Atesa la situació de pandèmia, però, no hi haurà una convocatòria per fer un recorregut col·lectiu pels carrers i places amb nom de dona, sinó que, a través de la publicació d’un vídeo i un mapa interactiu a les xarxes, es convida a fer el recorregut amb els seus grups bombolla.

L’activitat porta per nom ‘On són les dones? Noms de carrers i places a l’Alt Penedès’ i hi haurà una presentació pública del vídeo i mapa interactiu a la sala Oriol Rossell de Cal Figarot, el dissabte 6 de març a les 12 del migdia.

Un cop més, el treball deixa palès que les dones no tenen gairebé presència en els carrers i places dels pobles i viles. En total, en els 27 municipis que hi ha a la comarca, només hi ha 49 carrers o places que portin el nom d’una dona que no sigui una santa, i la gran majoria d’aquests espais es troben a la perifèria de les poblacions. Fins i tot, n’hi ha que no estan urbanitzats, només projectats. A més, d’aquests 49 carrers molts es repeteixen i finalment només hi són representades 41 dones.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: