Diumenge, 2 d'Abril de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Neix ‘Vilafranca Aparador d’Art Contemporani’, una proposta per dinamitza espais del centre

El projecte oferirà nou espais comercials senes activitat del centre de Vilafranca com a punt d’exposició de l’obra de 17 artistes consolidats.

La presentació del projecte que impulsa El Casal s’ha fet aquest dilluns al migdia al centre de visites de Família Torres, a Pacs del Penedès ja que és són un dels col·laboradors del projecte en que hi participa també l’Ajuntament de Vilafranca.

Des de la Societat La Principal El Casal explicaven que van conèixer el projecte Manlleu Galeria d’Art, i van pensar que era una experiència que podia tenir sentit a Vilafranca. Com a Manlleu la idea és omplir aparadors buits de l’eix comercial de Vilafranca i exposar-hi obres d’art contemporani, que a més en el cas de la capital penedesenca s’acompanyaran de vins de Família Torres i Jean Leon. Joan Nicolàs, membre de la Junta del Casal, remarcava que és un projecte que suma iniciatives de promoció artística, promoció econòmica i promoció de la ciutat per mirar de donar vida a aparadors que es convertiran en espais d’art.

La iniciativa es tira endavant amb l’assessorament i suport d’Arkham Studio Agència Creativa, que és qui la va impulsar i la coordina a Osona i l’ha exportat a altres municipis catalans. El seu director creatiu Lluís Moreno comenta que a Vilafranca s’ha volgut apostar per sumar el vi com a identitat pròpia del territori.

Destacava que el projecte busca dinamitzar uns espais comercials tancats al mateix temps que acostar l’art contemporani a la gent.

Des de l’Àrea de Promoció Econòmica de l’Ajuntament, el regidor Joan Manel Montfort valorava positivament un projecte que busca dinamitzar locals buits a la vila. Montfort recordava que ja s’havia fet algun projecte en aquesta línia a Vilafranca, però aquest és molt potent ja que suma més actors.

El projecte engegarà amb una inauguració el 31 de març a les 8 del vespre a la plaça Constitució amb una visita guiada. Hi haurà visites guiades per conèixer els artistes i obres exposades, així com els espais expositius els divendres d’abril i maig, i les reserves es poden fer al web vaac.cat a partir de l’1 d’abril. A més, entre les persones assistents a les visites es farà un sorteig de vals de compra de Centre Vila.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: