Divendres, 19 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Menys del 30% dels pagesos del Penedès havien votat dijous a les eleccions agràries

Aquestes eleccions són les primeres que es fan a Catalunya amb el vot electrònic com a única eina, i per aquest motiu hi havia al territori diferents punts de suport als electors.

Entre dijous i divendres els 20.069 pagesos censats al territori català estaven cridats a votar en les eleccions agràries, les primeres a Catalunya que es fan per mitjans telemàtics de manera íntegra. En la primera jornada de votació havien exercit el seu dret a vot a la vegueria Penedès un 29% dels 1.123 electors; una xifra un xic per sota de la mitjana catalana que era del 31%. La xifra és encara un xic més baixa si ens centrem en l’Alt Penedès, ja que es queda poc per sobre del 27%. En concret haurien votat a la mitjanit de dijous 185 pagesos dels 682 que hi ha censats a la comarca.

Com dèiem aquestes són les primeres eleccions que es fan telemàticament a Catalunya, i per tant els electors podien exercir el seu dreta a vot des de casa seva a través de diferents dispositius mòbils, o bé presencialment a través de punts de suport instal·lats en diferents punts del territori català. A l’Alt Penedès n’hi ha 6, un d’ells a les oficines del Departament d’Agricultura al Centre Àgora de Vilafranca. El cap d’aquesta oficina, Jordi Sella, remarcava que no es tracta de meses electorals, sinó de punts de suport.

Els qui no poden exercir el vot a través dels seus propis mitjans electrònics, per exemple per que no tenen una signatura digital, es poden adreçar a aquests punts de suport on se’ls facilita un codi per poder votar allà mateix a través d’una tablet.

Aquest divendres només es pot votar adreçant-se a algun d’aquests punts de suport fins a les 6 de la tarda. A la comarca estan oberts avui el del Centre Àgora a Vilafranca, i els situats als ajuntaments de Sant Sadurní i de Sant Martí Sarroca.

Efemèrides

19 de juliol
No hi ha efemèrides

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: