Dijous, 28 de setembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Marcos Hourmann reflexiona sobre l’eutanàsia a Cal Bolet amb ‘Celebraré mi muerte’

L’obra ‘Celebraré mi muerte’ narra la història del Dr. Marcos Hourmann, l’únic metge de l’estat espanyol condemnat per practicar l’eutanàsia. L’obra està protagonitzada pel mateix doctor.

El doctor Marcos Hourmann és l’únic metge condemnat a l’Estat Espanyol per practicar l’eutanàsia. Diumenge a la tarda, al teatre Cal Bolet, el doctor va explicar aquesta experiència a través de l’espectacle ‘Celebraré mi muerte’, que ell mateix protagonitza.

L’any 2005, el doctor Hourmann va rebre al servei d’urgències una pacient amb poques hores de vida per davant. La pacient i la seva filla van demanar posar fi a aquest patiment, i el doctor Hourmann, saltant-se el protocol mèdic, va injectar 50 mg de clorur de Potassa en vena, acabant amb la vida de la dona.

La decisió li va comportar una acusació d’homicidi, per la qual li demanaven fins a 10 anys de presó. Finalment no es va celebrar cap judici i va acceptar la proposta de la fiscalia, per la qual va declarar-se culpable i va evitar la pena de presó.

A ‘Celebraré mi muerte’, el Doctor Hourmann explica els motius que li van fer prendre aquesta decisió, la seva visió sobre la legalitat de l’eutanàsia i tot el patiment que ha viscut des de la judicialització del seu casa. Ho fa davant de 9 membres del públic escollits a l’atzar, que l’acompanyen sobre l’escenari. El públic esdevé jurat popular del judici mai es va fer, i el qual dicta sentència al final de la funció.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: