Dijous, 28 de setembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’Hospital ofereix un servei de rehabilitació respiratòria post Covid

El servei s’adreça a persones que han estat a l’UCI o hospitalitzades amb situació crítica, com també a pacients ja donats d’alta que detectin aquestes dificultats respiratòries derivades de la COVID.

Una de les conseqüències associades a la Covid són els problemes respiratoris que pateixen les persones que han passat la malaltia, i que en alguns casos comporta problemàtiques greus i dificultats per poder fer activitats que requereixin un esforç físic.

Des de l’Hospital Comarcal de l’Alt Penedès s’ofereix un servei de rehabilitació respiratòria per donar suport a aquests pacients ja des del moment mateix en que estan ingressats al centre i també un cop han estats donats d’alta per poder recuperar capacitat respiratòria.

El fisioterapeuta Jordi Resa remarca que la rehabilitació és necessària per aquells pacients que han passat la COVID en una UCI o unitat de semicrítics sobre tot, ja que és una malaltia que té una afectació important als pulmons provocant insuficiències respiratòries greus.

Les tècniques que s’utilitzen consisteixen en la reeducació ventilatòria per ajudar a recuperar capacitat pulmonar, ajudada també d’exercici terapèutic.

Una de les persones usuàries d’aquest servei de rehabilitació respiratòria és el Carles Comajuncosa, que va passar la Covid amb una afectació important als pulmons. Explica que amb aquestes sessions l’objectiu és poder recuperar la capacitat pulmonar que tenia abans.

Aquest servei és operatiu des del mes de juliol passat, i en aquest temps ha atès a un centenar de pacients que han estat hospitalitzats a causa del coronavirus, realitzant més de 400 sessions. Jordi Resa apunta que no hi ha un perfil homogeni de pacients que requereixin aquesta rehabilitació. Comenta, a tall d’exemple, que de manera ambulatòria estan atenent 15 pacients que tindrien una edat majoritàriament entre 40 i poc més de 50 anys i que presenten una impossibilitat de realitzar esforços habituals com ara caminar en pla, pujar escales a nivell domèstic. Amb aquestes sessions de rehabilitació poden recuperar la seva capacitat pulmonar.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: