Dilluns, 29 de maig de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’any Covid referma positivament la fusió del Consorci Sanitari Alt Penedès Garraf

Des del Consorci consideren que haver pogut disposar dels dos hospitals, els seus espais, personal i coneixements ha permès fer una millor atenció als malalts Covid del Penedès i Garraf.

El doctor Josep Lluís Ibáñez és el gerent del Consorci Sanitari de l’Alt Penedès-Garraf, que explica que els primers mesos van ser un constant d’anar-se reinventant a mesura que anaven coneixent experiències d’altres llocs i veient els resultats de les pròpies iniciatives. Un esforç constant d’adaptar espais i reaprofitar mitjans.

El doctor Ibáñez remarca que la màxima que es van marcar va ser la de no deixar d’atendre cap malalt de Covid, i fer-ho en la mesura del possible des del mateix territori. Apunta que sí es va haver de desprogramar tot el que eren intervencions no urgents i altres patologies no Covid. Explica però que poder tenir al costat un altre hospital com el del Garraf i funcionar com un clúster ha permès poder oferir una millor atenció a la ciutadania.

Malgrat les dificultats i tensions viscudes al llarg del 2020, el gerent del consorci explica que en el cas de l’Hospital de l’Alt Penedès s’ha acabat duent a terme un 90% de l’activitat d’un any normal. Ibáñez apunta també que la tercera onada ha estat molt intensa al Penedès Garraf ja que s’ha registrat un alt nivell de contagi comunitari.

El personal sanitari porta un any a primera línia, i això comporta un esgotament que el doctor Ibáñez remarca es veu agreujat per la tensió d’anar recuperant l’activitat habitual sense haver sortit encara de la situació Covid. El repte és ara poder mantenir aquesta recuperació.

La vacuna s’està mostrant efectiva, i els sanitaris esperen que ajudi a rebaixar la tensió sobre el sistema. El doctor Ibáñez insisteix però en demanar a la població uns mesos més de paciència i de responsabilitat.

El gerent del consorci considera que les modificacions i adaptacions dels sistemes de treball amb la voluntat d’aprofitar millor els recursos, equipaments i professionals dels hospitals del Penedès Garraf ha de ser un model que es mantingui en el temps i que referma l’aposta que es va fer en el seu moment per fusionar els recursos sanitaris de les dues comarques.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: