Dijous, 25 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’Ajuntament de Vilafranca instal·larà plaques solars en 3 edificis municipals aquest 2021

L’Ajuntament engega la instal·lació de plaques solars en equipaments municipals, i obre una línia d’ajuts per a rehabilitació d’habitatges promovent l’estalvi energètic.

El tinent d’alcalde d’Acció Territorial i Serveis Urbans de l’Ajuntament de Vilafranca, Francisco Romero; i la regidora d’Habitatge i Medi Ambient, Lourdes Sánchez, han presentat tres projectes que s’impulsen aquests propers mesos per tal de continuar potenciant l’eficiència energètica en edificis públics de Vilafranca i en general per implementar les energies renovables.

Es tracta d’una banda de la instal·lació de plaques solars en edificis municipals, d’altra banda continuar amb el programa de substitució per lluminàries leds en diferents punts de la vila i finalment un programa d’ajuts per a la rehabilitació d’habitatges millorant la seva eficiència energètica.

Francisco Romero va explicar que el segon semestre d’aquest any es durà a terme la instal·lació de plaques fotovoltaiques a l’Ateneu Municipal de la Plaça del Penedès, a la coberta de la Fassina i també al Vinseum. Tres equipaments dels que tenen més consum energètic, i que amb aquesta mesura passaran a nodrir-se d’energies renovables.

En el cas de l’Ateneu la inversió prevista és de 30.000€, a la Fassina 57.000€ i al Vinseum 80.000€.

Romero apunta que la previsió és que s’assoleixi una producció de 100.000 Kw/h, que representa un estalvi de 50 tones de CO2 anuals.

De cara al primer semestre de 2022 la voluntat seria continuar per exemple amb accions similars al Mercat de Sant Salavdor, a La Nau, al pavelló de la Gamba i a l’escola Cristòfor Mestre.

En aquest sentit de reduir el consum d’energies fòssils, Romero ha explicat que es continua amb el canvi de lluminàries per instal·lar leds en diferents punts de la vila. En aquest cas seran uns 400 punts de llum, en zones com la Plaça del Carme, els carrer Clascar, General Prim i Sant Julià tot aprofitant els treballs que es fan en el marc del Pla d’Intervenció Integral del Centre i del Carrer Comerç.

Finalment, la regidora Lourdes Sánchez va explicar que s’ha previst una línia d’ajuts de 120.000€ per aquest any destinats a la rehabilitació d’habitatges que apostin per l’estalvi energètic.

Es podrà aconseguir ajuts fins a un 30% de la inversió, per obres que es facin durant el proper any 2022. En breu es faran públiques, a la web de l’Ajuntament, les bases per poder optar a aquests ajuts.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: