Dissabte, 28 de Gener de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’Ajuntament de Vilafranca destina més de 6 milions d’€ anuals a temes d’educació

6.250.000€ són els diners que l’Ajuntament de Vilafranca destina a temes d’educació. És un 10% del pressupost municipal, i està molt per sobre del que hauria de fer per les competències que té.

La regidora d’educació, Xell Montserrat, i l’alcalde Pere Regull han volgut explicar quines són les aportacions i els projectes que s’impulsen a nivell municipal relacionats amb l’àrea d’educació. Cal recordar que els ajuntaments no tenen competències en aquest àmbit més enllà del que seria la neteja i manteniment dels centres de primària, unes aportacions que vindrien a ser el 20% de la despesa. Per tant, l’alcalde i la regidora va refermar que hi ha una aposta decidida des de l’equip de govern per donar suport a la formació i l’educació aportant-hi un 80% per voluntat política.

Xell Montserrat va explicat que tenen la voluntat de poder complementar allà on no arriben altres administracions. Parlava per exemple del 27% d’aquests més de 6 milions que es destinen a llars d’infants, el 5% a les activitats de suport educatiu o el 3% per a ajuts a l’escolarització i vetlladores.

Montserrat apuntava per exemple que els 400.000 € que donen suport als centres educatius impliquen fins a 12 serveis municipals i arriben a 20 centres educatius.

Per la seva banda, Pere Regull ha remarcat que aquests més de 5 milions € que per voluntat política es destinen a educació volen facilitar que els ajuts i programes puguin arribar a tothom, i sobre tot a les famílies i alumnes que més ho necessiten. Explicava que es fa suport als centres educatius i suport als infants amb diferents projectes que volen fer-los més accessibles.

L’alcalde també comentava que el canvi que es va fer en el seu moment del sistema que aplicava l’ajuntament per atorgar els ajuts a les famílies ha permès precisament que dels poc més de 300 infants que s’acollien als ajuts per NEE es passi a ara a 800.

Finalment ha volgut insistir en que des de l’Ajuntament es fa una aportació de més de 6 milions, quan amb poc més d’1 milió complirien amb el que marca la legislació, per voluntat de poder suplir aportacions que no fan administracions superios.

Amb aquestes aportacions es dona suport a prop de 7.000 alumnes que segueixen estudis reglats, i prop de 1.900 de post obligatoris.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: