Dimarts, 23 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
La crisi del coronavirus provoca el tancament del 8,3% d’empreses de l’Alt Penedès

La crisi del coronavirus provoca el tancament del 8,3% d’empreses de l’Alt Penedès

Aquesta és una de les conclusions de la diagnosi del Consell Comarcal de l’Alt Penedès, com a pas previ per redactar un pla de xoc de reactivació econòmica.

Les dades recollides, i presentades aquest dilluns, mostren que la crisi de la covid19 ha provocat el tancament del 8,3% d’empreses de l’Alt Penedès. Un impacte que ha comportat una reducció del volum de treballadors del 2% i d’un 1% en el cas dels autònoms. A més, la diagnosi constata que de setembre a setembre va haver un creixement de l’atur interanual del 16,7% i una caiguda de la contractació del 23,6%.

Jaume Amill, director d’Empresa i Innovació de la consultora Daleph que ha fet la diagnosi, ha assegurat que els principals problemes detectats a les empreses han estat la liquiditat i la solvència.

Amill també ha explicat que el perfil predominant entre les persones aturades és el d’una dona major de 40 anys que fa més de nou mesos que no té feina. Una imatge que contrasta amb la contractació predominant a les empreses, on la majoria de nous empleats són homes d’entre 25 i 35 anys o d’entre 45 i 54.

El president del Consell Comarcal, Xavier Lluch, remarcava la importància de fer una bona diagnosi.

A partir de la radiografia socioeconòmica, s’articularan unes taules de treball i el Consell Comarcal es proposa tenir un pla de xoc enllestit a finals del mes de maig.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: