Dijous, 8 de juny de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La Coordinadora de Colles Castelleres i la URV volen fer un estudi per avaluar l’impacte Covid

De fet, des de la Coordinadora expliquen que fa temps estan estudiant possibilitats per reprendre l’activitat, que fins ara s’han descartat a causa de la situació sanitària.

Ja fa uns dies va sortir a la llum la voluntat que tenen la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya, la Càtedra per a l’estudi del fet casteller de la URV i el Departament de Cultura de la Generalitat de fer una estudi que avaluï el grau de contagi en l’activitat castellera.

De fet, des de la Coordinadora expliquen que fa temps estan estudiant possibilitats per reprendre l’activitat, que fins ara s’han descartat a causa de la situació sanitària. Al desembre van iniciar un petit estudi científic per avaluar la possibilitat de retornar als assaigs, i al gener des de Cultura es van posar en contacte amb ells per mirar de tirar endavant un estudi més ampli que pogués servir de referent per a la cultura popular de manera més global. Cristina Sánchez és la directora de la Coordinadora de Colles Castellera de Catalunya.

En aquests moments s’estan fent els treballs per acabar de definir els detalls de l’estudi amb les diferents parts implicades, i caldrà esperar també un cop redactat el projecte que el Procicat l’aprovi. En principi se centraria en colles de la zona del camp de Tarragona, per proximitat a la URV, i sempre amb participació voluntària de les colles i els castellers que s’hi sumessin.

En aquest sentit, Dani Castillo que és el director científic i mèdic de la Coordinadora, comenta que l’estudi pot ser molt potent ja que seria el primer que inclouria franges d’edat tant diverses.

L’estudi tindria un seguit de condicionants, com ara el fet que seria un assaig a la setmana, d’una hora de durada màxim, amb proves limitades en el temps i test previ a l’entrada al local. Castillo vol deixar molt clar també que en cap cas es tracta que sigui un pas previ per tornar a fer castells a plaça. Per això, remarca, caldria haver assolit la immunitat de grup havent vacunat a un 80% de la població.

La possibilitat de fer aquest estudi es veu de manera positiva des de les colles. Carles Mata, president dels Castellers de Vilafranca considera però que no hauria de ser un condicionant per la represa de l’activitat castellera.

Mata explica que a la colla ja tenen força gent vacunada, de col·lectius com ara mestres o funcionaris, i que podria ser una possibilitat de cara a reprendre els assaigs.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: