Divendres, 1 de desembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Els paradistes del mercat dels dissabtes reben amb bons ulls el pas a confinament comarcal

El mercat dels dissabtes mostra una major afluència de públic en les darreres dues setmanes, amb el confinament comarcal vigent.

La darrera actualització del PROCICAT contempla un cert alleugeriment pel que fa a les mesures que afecten els comerços. Entre setmana poden tornar a obrir tots els comerços, els centres comercials i els de més de 400 metres quadrats amb l’aforament limitat al 30%. Pel que fa els caps de setmana, només ho poden fer els comerços considerats essencials.

D’aquesta manera, i igual que ho ha estat fent durant el darrer any, el mercat dels dissabtes de Vilafranca torna setmana rere setmana oferint, això sí, només productes d’alimentació i planter. Aquest passat cap de setmana ha estat el segon amb el confinament comarcal en vigor, una mesura ben rebuda pels paradistes, que havien vist reduït el seu volum de vendes.

L’aspecte dels carrers de la Vila en dia de mercat ha canviat de manera notòria amb el canvi a confinament comarcal, amb una major afluència de públic, en part provinent de la resta de municipis de l’entorn. El bon temps d’aquest dissabte ha estat un bon aliat.

L’evolució de la pandèmia marcarà possibles futures actualitzacions referents al confinament i també del tipus de parades que podran instal·lar-se. Divendres, el PROCICAT va preveure un allargament de la majoria de mesures vigents.

Entre les novetats, destaca el retorn a la presencialitat dels estudis universitaris de segon curs, a partir del 8 de març. També en l’àmbit educatiu, a partir d’aquest dilluns, estaran permeses les colònies sempre i quan es facin amb el grup bombolla.

En matèria d’esports, s’amplien les activitats grupals en espais interiors ventilats fins un aforament del 30%, i s’aixeca la limitació de grups de màxim 6 persones. També, l’aforament de les piscines passa del 30% al 50%.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: