Dilluns, 27 de Setembre de 2021
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
Els Monjos modifica de les ordenances per pal·liar els efectes de la crisi causada per la Covid

Els Monjos modifica de les ordenances per pal·liar els efectes de la crisi causada per la Covid

La modificació es va aprovar amb el suport de tots els grups municipals, i es concreta en unes mesures que incideixen en quatre taxes relacionades amb fires i mercats i l’ocupació d’espais públics.

Amb la unanimitat de tots els grups, va tirar endavant provisionalment en el ple la modificació de les ordenances fiscals per al 2021, unes mesures temporals que afectaran quatre taxes amb l’objectiu d’ajudar a pal·liar els efectes que la crisi sanitària ha deixat en l’economia.

En aquest sentit, la taxa per ocupació de sòl públic amb taules i cadires, quioscos i punts de venda de loteria no s’haurà de satisfer durant el 2021; la taxa per instal·lació de parades del mercat tindrà una reducció del 50% fins el 30 de juny, mentre que se suprimeix per aquest any la taxa per als punts de venda del mercat d’artesans i brocanters i de les diferents fires puntuals que se celebren al municipi; els preus de la piscina municipal s’aplicaran per franges horàries, i, finalment, s’estableix un règim singular per al Remeiart, que afecta el preu públic de les Tapes i cuines, que no s’haurà de pagar aquest any.

També es van aprovar per unanimitat les bases per als ajuts a arranjaments de les llars, ajudes tècniques i suport a l’autonomia per a persones amb discapacitat o dependents, i les bases de subvenció per a la reutilització de llibres escolars i material didàctic per al curs 2021-2022.

La modificació de crèdit al pressupost 2021 per fer front a despeses que no es poden demorar a través de crèdits extraordinaris o suplements de crèdit per valor de més de 45.300€, que aniran destinats a la renovació de l’enllumenat públic, la inversió en riscos i seguretat a l’Antistiana, la subvenció a l’institut El Foix i la subvenció de l’escola d’estiu, va prosperar amb els vots de l’equip de govern i l’abstenció de l’oposició.

El ple també va aprovar per unanimitat el conveni d’encàrrec de gestió entre l’Ajuntament i el Consell Comarcal per desenvolupar un projecte de digitalització i millora en el sector alimentari emmarcat en el programa “Treball, talent i tecnologia”, que impulsa la Diputació i que arriba a tots els municipis de l’Alt Penedès. A Santa Margarida i els Monjos se li concedeixen 23.262,49€ per als anys 2021 i 2022.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: