Diumenge, 14 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
El pintor Josep Maria Avilés porta ‘Silentium’ a la capella de Sant Joan

El pintor Josep Maria Avilés porta ‘Silentium’ a la capella de Sant Joan

L’exposició obrirà portes, tot i que no es farà inauguració oficial, el divendres dia 5 de març amb la presència del mateix Josep Maria Avilés.

‘Silentium’ es podrà veure a la Capella de Sant Joan del 5 de març a l’11 d’abril. Es tracta d’una exposició que vindica el silenci, com una illa, com un espai de reflexió, com un temps màgic on posar en ordre les contradiccions interiors. Es tracta de nou composicions per a un espai a on vetlla el silenci, en paraules del mateix artista.

En aquesta ocasió, Josep Maria Avilés, estudiós dels clàssics, aprofundeix en conceptes universals en el sentit més profund del terme. La poesia mística és la font d’inspiració essent el silenci el que exerceix tot el seu poder.

Els materials emprats, fustes assemblades i pintura, al servei del sentit poètic, creen una relació interactiva amb l’entorn que ocupen i es contextualitzen amb l’espai arquitectònic que les acull. Inspirades en poemes de Sant Joan de la Creu i José Ángel Valente, són peces que ens conviden a introduir-nos en una captivadora mística existencial.

Avilés resideix des de fa molts anys a Gelida, i va ser un dels impulsors de l’escola d’art que es va crear a Sant Sadurní en la dècada dels 70 del segle passat i que va ser l’embrió de l’actual escola d’art Arsenal.

A causa de les restriccions sanitàries no hi haurà acte inaugural, però ‘Silentium’ obrirà les seves portes aquest divendres 5 de març a les 6 de la tarda. Hi seran presents, l’artista Josep Maria Avilés, el comissari de l’exposició Joan Gil Gregorio i el Regidor de Cultura de l’Ajuntament de Vilafranca, Ricard Rafecas.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: