Dissabte, 3 de juny de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El Mercat dels Dissabtes recupera totes les parades

L’esperança i la incertesa conviuen entre els paradistes de productes no essencials en el tradicional mercat dels dissabtes de Vilafranca.

Des d’aquest darrer cap de setmana el Mercat dels Dissabtes torna a funcionar amb la totalitat de parades. Feia més de dos mesos, des del 9 de gener, que tan sols hi havia parades de productes considerats essencials i després de la publicació de les noves mesures per evitar la propagació de la COVID-19, aquest dissabte ha pogut retornar al mercat de Vilafranca el 100% de les parades de tots els sectors comercials.
Entre els paradistes es respirava un ambient d’optimisme, pel retorna a l’activitat en cap de setmana, però també una certa angoixa per si l’obertura de Setmana Santa pot acabar originant una quarta onada de la pandèmia de la Covid.
El Francisco Fernández té una parada de sabates al mercat i ens explicava que durant aquests mesos han passat per una situació molt delicada, perquè tot i que també planten parades a altres mercats entre setmana, el seu principal ingrés prové dels caps de setmana.

Viu amb preocupació la possible obertura de Setmana Santa per si pot originar una quarta onada.

En canvi el Joan Sardà, que té una parada de llibres, és més optimista i es mostra convençut que d’ara en endavant les coses aniran a millor.

Amb les noves mesures, que han permès que tornin les parades de productes no essencials, el Mercat dels Dissabtes ha recuperat les ubicacions que estaven vigents fins al mes de gener, ocupant espais com la rambla Nostra Senyora, o el lateral de la rambla Sant Francesc. El mercat continua amb un tancament perimetral per zones amb controladors d’accessos, per tal de no sobrepassar l’aforament permès, que continua essent del 30%.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: