Dimarts, 18 de Gener de 2022
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El mal serà el tema protagonista de la quarta edició del VilaPensa

Tots els actes principals del VilaPensa seran retransmesos en directe per Penedès Televisió i en streaming de la nostra web. L’auditori de VINSEUM en serà el plató i se’n permetrà l’aforament limitat del públic. Serà imprescindible fer la reserva al web d’entrades.vinseum.cat.

Un any més, Vilafranca es converteix en el focus de la reflexió i pensament amb ‘El mal dels innocents’, la 4a edició del festival VilaPensa, que se celebrarà entre el 12 i el 19 d’abril al Vinseum. A més, bona part dels actes també es podran seguir a través de Penedès TV. Enguany, el tema principal de debat serà el mal. L’edició, que comptarà amb 17 actes i 20 conferenciants, es vertebrarà a partir de tres grans eixos: la filosofia, l’Holocaust i la Covid-19.

L’acte de presentació del festival es va fer ahir dimarts. Hi van intervenir el president del Vinseum Joan Tarrada, el regidor de Cultura Ricard Rafecas i també el director del festival Jordi Sàbat. Sàbat, en marc d’una entrevista al programa d’avui dimecres de ‘Quedem al Vinseum’, confessava que ja feia temps que volien dedicar una edició del VilaPensa al tema del mal. A més, Sàbat també explicava que enguany des del festival fan de militants en la defensa de la memòria històrica.

El VilaPensa d’enguany comptarà amb la presència de ponents d’alt prestigi en el món de la filosofia contemporània. El 12 d’abril serà el torn del professor universitari de filosofia Josep M. Esquirol, Premi Nacional d’Assaig amb la publicació La Resistència íntima. El filòsof aproparà els assistents el mal com a problema filosòfic i presentarà el seu darrer llibre:
‘Humà, mes humà. Una antropologia de la ferida infinita’. Després de passar pel CCCB, l’alemany Markus Gabriel farà parada al Penedès per parlar de la necessitat dels ‘Principis morals per a temps foscos’. Gabriel és filòsof per a la Universitat de Bonn i el creador del Nou Realisme contemporani, un moviment filosòfic que ha tingut un impacte en el pensament europeu, especialment entre els més joves. Joan F. Mira, Marta Soler i Anna Solé també participaran en l’edició d’enguany.

El festival proposa diferents formats i temes molt diversos. Des d’un col·loqui sobre el malestar social i polític arran de la Covid-19, fins a una taula rodona sobre les simbologies del mal. ‘El mal dels innocents’ també obrirà pas a la cultura audiovisual amb exposicions i cinema: l’esdeveniment brinda l’oportunitat de projectar en tres parts, per segona vegada a Catalunya, la gran obra documental ‘Shoah’ (1985), de Claude Lanzmann.

L’acte de presentació d’aquest dimarts a la tarda va comptar edició, amb la interpretació del monòleg ‘Ismene’, per part de l’actriu Fina Rius, i la ponència ‘Les dones més enllà del mal, a càrrec de Mercè Otero.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: