Dijous, 25 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El casal la Gueralda ha acollit una xerrada sobre repressió i feminisme del cas de 8 MilMotius

En el marc dels actes organitzats per l’Esquerra Independentista de l’Alt Penedès amb motiu del 8M el Casal Popular la Gueralda acollia divendres a la tarda la xerrada.

De fet, tot i que en els darrers anys hi ha hagut un boom de mobilització pel 8 de març, des de l’Esquerra Independentista consideren que falta un feminisme radical.

Divendres a la tarda s’exposava el cas del col.lectiu 8 Mil Motius de Sant Cugat del Vallès. La fiscalia demana tres anys de presó i 26.000 euros de multa per desordres públics a set feministes que durant la vaga del 8 de març del 2018 van tallar les vies dels Ferrocarrils de la Generalitat a Sant Cugat. Anna Sala és una de les encausades i apunta les singularitats de la repressió al moviment feminista.

L’Anna assenyala que tallar la via amb l’objectiu de tallar les comunicacions amb llocs de feina, passa en moltes altres vagues. Apunta que era una acció amb la lògica de trencar la normalitat i intentar que les treballadores que veien el seu dret de vaga vulnerat per part de les empreses, poguessin també participar de la vaga.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: