Dilluns, 29 de maig de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Cal Bolet va acollir ‘Winnipeg’, l’esforç de Neruda per ajudar als exiliats republicans

L’espectacle s’inspira en el vaixell que, entre el 4 d’agost i el 2 de setembre de 1939, va transportar la major xifra de republicans espanyols a l’exili, des de França i fins a Xile.

Winnipeg és el títol de l’obra de teatre que es va representar aquest divendres al vespre a Cal Bolet. L’espectacle s’inspira en el vaixell que, entre el 4 d’agost i el 2 de setembre de 1939, va transportar la major xifra de republicans espanyols a l’exili, des de França i fins a Xile: 2.078 persones que buscaven una millor vida. Un viatge que també va fer possible el poeta Pablo Neruda, que exercia com a cònsol de Xile a Barcelona.
Sota la direcció Norbert Martínez Pujadó, aquesta obra teatral produïda per La Puça Espectacles i La Jarra Azul, adapta al gènere la versió en còmic d’una novel·la escrita el 2015 per la dramaturga Laura Martel. Sobre l’escenari, els actors i actrius Laia Alberch, Laura Maria González, Martí Salvat i Edu Tudela que van recrear i explicar en el present la història que van viure aquells exiliats republicans.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: