Dissabte, 20 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Ampa, empreses i alumnes es mostren satisfets de la represa de les activitats extraescolars

Després de mesos sense poder fer activitats extraescolars, o d’esport escolar, el passat 22 de febrer van poder tornar a obrir.

El Procicat va autoritzar que es reprenguessin aquelles activitats dirigides a infants que es troben en les etapes d’educació infantil i d’educació primària. És a dir, nens i nenes d’entre tres i 12 anys. La mesura va agafar de manera sobtada a les associacions de mares i pares, i va suposar un nou maldecap per la rapidesa en la que es van haver de refer contactes amb els diferents sectors que intervenen en aquestes activitats. Des de l’organització dels espais a les escoles, la contractació de monitors o d’empreses de monitoratge o la neteja dels espais. Per això des de les AMPA’s es mostren satisfets per poder tornar a oferir activitats, però preocupats per si la mesura es podrà ampliar o no, o si tindrà una durada fins a final de curs.

On l’obertura s’ha viscut com una anhelada d’aire fresc és en el sector de les empreses que es dediquen al monitoratge d’activitats extraescolars o esportives, com pot ser el cas del Consell Esportiu de l’Alt Penedès.

El seu secretari tècnic, Pep Besolí, apunta que estan molt satisfets del retorn a l’activitat i que en les dues setmanes que ja porten de recuperació han notat que tant els nens i nenes, com les famílies, tenien moltes ganes de recuperar una certa normalitat. Respecte als problemes que s’han trobat, Besolí assenyala sobretot que al principi va ser difícil interpretar bé les mesures acordades pel govern de la Generalitat.

En definitiva que malgrat les dificultats de tornar a engegar a mig curs el retorn ha estat satisfactori. Sobretot per els principals protagonistes que són els infants. Per exemple l’Abril Garcia, que fa una extraescolar dibuix a l’escola Cristòfor Mestre, es mostra contenta d’haver pogut tornar a l’activitat.

La norma de la Generalitat, en vigor actualment, apunta que les activitats formatives o educatives no reglades presencials i d’esport escolar, que s’organitzen dins o fora d’un centre educatiu per qualsevol entitat pública o privada i que es dirigeixen a infants escolaritzats en les etapes d’educació infantil i d’educació primària, es poden fer amb un màxim de sis alumnes per aula.

Només els centres que organitzin activitats extraescolars mantenint els grups estables escolars o part d’aquests poden desenvolupar les activitats amb més de sis alumnes per aula, sempre que no participin alumnes d’altres grups estables.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: