Dimarts, 23 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

16 restaurants de la vila participen a la Quinzena del Xató

Des d’aquest passat diumenge i fins al 28 març, 16 restaurants de Vilafranca s’han adherit a aquesta campanya.

La situació actual de pandèmia ha obligat a cancel·lar la Festa del Xató de Vilafranca aquest any. Però, des del Servei de Turisme de l’Ajuntament, amb el suport de la Ruta del Xató i del Gremi d’Hostaleria i Turisme de l’Alt Penedès, s’ha impulsat la nova iniciativa: la Quinzena del Xató.

L’objectiu és no perdre del tot aquesta jornada gastronòmica característica i, de retruc, intentar dinamitzar un dels sectors més afectats per la crisi del coronavirus, el de la restauració. Des d’aquest passat diumenge i fins al 28 març, 16 restaurants de Vilafranca s’han adherit a aquesta campanya i tenen preparats plats de xató tant per consumir al mateix restaurant com per portar a domicili.
Cal Joanet, al carrer del Comerç, és un dels establiments que hi participa. Joan Saumell n’és el gerent.

A Cal Joanet preparen el plat amb la recepta de Vilafranca, que es caracteritza per no dur fruits secs i per incorporar-hi la galeta Maria.

També l’Espai Gastronòmic Romaní, situat al carrer de la Palma, és un dels restaurants on es pot degustar el xató. En aquest cas, l’Anna Espallargas personalitza la recepta amb unes puntes d’espàrrec blanc. La responsable del Romaní explica que la iniciativa de la Quinzena del Xató és molt benvinguda en un context especialment difícil per a la restauració.

A banda de Cal Joanet i Romaní, la resta de restaurants participants a la Quinzena són AmaNida, Cal Ton, Can Bellés, Cèntric Gastro Bar, Despertaferro, El Caliu, El Convent, El Gat Blau, La Fornal, La Garnatxa, La Rambla, Platets, Restaurant Cafeteria Casino i Rit Rat Rut.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: