Dimecres, 22 de Març de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Vilafranca vol ser més sostenible ampliant el carril bici i els punts de recàrrega elèctrica

Es farà una inversió de prop de 2 milions d’€ amb l’ampliació del carril bici fins el Polígon Àgora en una primera fase; i plaques solars i punts de recàrrega per vehicles elèctrics al Centre Àgora.

L’alcalde de Vilafranca, Pere Regull, el tinent d’alcalde d’Acció Territorial i Serveis Urbans, Francisco Romero, i el regidor de Promoció Econòmica i Comerç, Joan Manel Montfort, han explicat a l’aparcament del Centre Àgora el projecte que durà a terme l’Ajuntament per millorar la mobilitat sostenible a la vila. Concretament han explicat la inversió que s’ha fet per dotar de 12 places de recàrrega per a vehicles elèctrics, alimentades amb plaques solars, que al mateix temps servirà per dotar també d’energia l’edifici del Centre Àgora.

En aquest sentit, Francisco Romero ha apuntat que les dues fotolineres que s’han instal·lat subministraran l’energia per a carregar els vehicles elèctrics, però també donaran energia a les instal·lacions del Centre Àgora. Romero remarcava que tota l’energia que es generi es quedarà a la zona.

Joan Manel Montfort per la seva banda ha volgut recordar que al Centre Àgora es du a terme una adequació de les instal·lacions a les demandes de sostenibilitat energètica actuals. Montfort ha explicat que amb les obres que es fan es guanyaran 250 metres quadrats, que entre altres coses serviran per tornar a acollir els serveis de Promoció Econòmica.

Tot plegat, ha dit, un projecte de sostenibilitat ampli que contempla el carril bici que en aquesta primera fase donarà servei a cinc polígons industrials, 200 empreses i uns 2.000 treballadors; i les adequacions energètiques al Centre Àgora.

Finalment, Pere Regull ha destacat l’aposta claríssima que fa l’equip de govern per el medi ambient combinat amb la promoció econòmica. Son gairebé 2 milions d’€ que han de servir per mantenir el Penedès com a zona verda en quan a mobilitat.

Aquestes places d’aparcament i recàrrega elèctrica seran operatives en pocs dies, i les obres del carril bici començaran també en els propers dies amb les primers tasques de senyalització i reordenació del trànsit a les zones afectades.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: