Dissabte, 25 de Setembre de 2021
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Urnes, paperetes i circuits d’entrada i sortida enllestits als col·legis electorals

S’enllesteixen els preparatius per les eleccions. Urnes, paperetes i tots els elements de prevenció, així com els circuits d’entrada i sortidas’han posat a punt als col·legis electorals.

En les eleccions d’aquest diumenge Vilafranca disposarà de 15 col·legis electorals, tres més que en les eleccions generals de novembre de 2019 que han estat les darreres que s’han celebrat. Recordem que també es passa de 38 meses a les 44 actuals, amb la intenció de reduir el nombre de persones que han d’acostar-se a cada col·legi electoral per exercir el seu dret a vot. Un dels col·legis electorals és l’edifici de l’Escorxador, on divendres es van enllestir els preparatius per diumenge. Personal de la brigada municipal van portar les urnes, els sobres i paperetes així com tot el material necessari per garantir que la jornada es podrà desenvolupar amb les garanties establertes.

Rosa Cabestany, cap de manteniment, via pública i de la Unitat de Serveis explicava que a banda de la tasca de cada cita electoral, aquest 2021 tot s’ha vist una mica més complicat ja que s’han hagut de buscar nous espais adequats a la situació COVID

En el cas de l’Escorxador, per exemple, hi haurà diumenge tres meses repartides en dues sales diferents. S’han establert els circuits d’entrada i sortida de cada una de les sales, que s’han equipat amb gel hidroalcohòlic, i durant la jornada estaran ventilades per garantir les mesures d’aplicació en els protocols marcats.

Per aquest 14F s’han recuperant algunes seus que ja havien acollit urnes en comicis anteriors, i se n’han eliminat algunes que per condicions d’espai i ventilació s’ha considerat que eren poc adequades. Bàsicament respecte les darreres eleccions han deixat de ser seu electoral els locals de les associacions de Veïns de la Barceloneta Sant Magí i de Sant Julià. Per contra s’han reincorporat a la llista les escoles Mas i Perera, Pau Boada, Baltà Elias i Cristòfor Mestre. I per primer cop també s’instal·larà una mesa electoral a l’edifici de l’Ajuntament. Aquestes modificacions, com explica Cabestany, han fet que s’hagin d’adaptar els horaris de muntatge a les disponibilitats de cada espai. Les escoles es faran a partir de les 5 de la tarda d’aquest divendres.

Una dificultat enguany ha estat també tot el material de prevenció, que ha anat arribant fins el darrer moment i que s’ha de fer arribar a cada col·legi electoral.

Des del Servei de Salut Pública i Consum de l’Ajuntament, la seva cap Núria Sanromà remarcava que que s’ha fet un esforç per garantir els circuits d’entrada i sortida diferenciats en cada espai i que totes les persones que seran a les taules tinguin tot el material de protecció necessari.

Les persones que s’acostin diumenge a votar trobaran marcats doncs els itineraris per anar a la seva taula, i també hi haurà paperetes i sobres per si els votants no ho porten ja preparat des de casa seva.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: