Dijous, 28 de març de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

UP a l’Alt Penedès treballa per a la millora del sector i la defensa l’espai agrari

S’ha presentat la nova comissió permanent comarcal a l’Alt Penedès d’Unió de Pagesos.

La nova comissió permanent comarcal a l’Alt Penedès d’Unió de Pagesos ha explicat, en roda de premsa telemàtica les seves prioritats en defensa del sector agrari, així com la d’una planificació territorial en la qual hi participi la ciutadania. La comissió permanent comarcal de l’Alt Penedès d’Unió de Pagesos està formada per Rafel Ramon, com a coordinador comarcal, Francesc Perea, Eudald Planella, Josep Marrugat, Francesc Vilaseca, Nil Font, Ferran Mulet, Josep-Joan Saumell, Maria Rovira i Maria Grau. El coordinador comarcal destaca la incorporació de joves pagesos a la comissió permanent.
Rafel Ramon: 01’41’’ la renovació…més temps 02’00’’

UP ha participat en el pla estratègic per al sector del cava, així com la contribució per al manteniment d’uns preus justos per al raïm en la DO Cava i en la DO Penedès. El 2020 el sindicat va aconseguir l’ajut per a la verema en verd del Ministeri d’Agricultura per compensar els excedents i les pèrdues derivades de la pandèmia i té el compromís de l’Administració estatal perquè aquest 2021 també es compensi els viticultors amb l’ajut. Pel que fa al greu problema que ha suposat el míldiu a les vinyes aquest últim any, el sindicat també va aconseguir que la compensació per als viticultors fos a partir del 35% d’afectació, i ara, el seu propòsit és treballar perquè l’assegurança cobreixi aquests danys.

Pel que fa a les qüestions territorials de la comarca, el sindicat ha presentat aquests últims anys al·legacions a tots els projectes que comportaven la disminució de l’espai agrari o impedien el treball de la pagesia. Rebutja el 4rt Cinturó i el sindicat també ha presentat al·legacions a la construcció del Parc eòlic de Pontons. Cal recordar que la Generalitat va desestimar el primer avantprojecte el gener passat, tot i que l’empresa n’ha presentat un altre. Unió de Pagesos defensa que la transició cap a un model energètic basat en les renovables requereix una planificació sense concentració d’infraestructures en un espai limitat, i que es dugui a terme amb el màxim consens i respecte per al territori.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: