Dissabte, 23 de setembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

S’ha iniciat la vacunació de policia i personal dels centres educatius a la comarca

Aquesta setmana la vacunació s’ha estat fent al CAP de la Plaça Penedès, però a partir de dilluns es traslladarà la campanya al local dels Falcons atès el gran volum de persones que s’han de vacunar.

Després que fa uns dies es completés la vacunació del personal sanitari a la comarca, aquesta setmana s’ha iniciat aquest procés amb els membres dels cossos de seguretat i els dels centres d’ensenyament de la comarca. Uns col·lectius als que també s’ha afegit finalment el del personal dels serveis funeraris Una vacunació que aquesta setmana s’ha estat fent al CAP Alt Penedès, a la plaça del Penedès de Vilafranca, i que a partir de la propera setmana es traslladarà al local dels Falcons de Vilafranca donada la gran quantitat de persones que s’han de vacunar.

El sots-inspector de la policia local de Vilafranca, Joan Vich, és una de les persones que ja ha rebut la primera dosi de la vacuna. Una acció que considera del tot indispensable a l’hora d’exercir la seva feina.

Vich explicava que cap agent s’ha negat a vacunar-se i afegia que, malgrat algunes persones han notat alguns efectes secundaris, és preferible això que no vacunar-se.

Reconeixia també que, dins dels cos, ja hi ha diversos agents que han passat el coronavirus havent-se contagiat estant de servei. La previsió era que aquest divendres ja s’haguessin vacunat el 90% dels agents que s’hi podien acollir en aquest moment.

Un altre dels col·lectius que aquests dies s’està vacunant, i que s’allargarà més en el temps, és el personal dels centres d’ensenyament de la comarca. Ja aquesta setmana s’han estat vacunant també al CAP, i a partir de dilluns continuaran rebent vacunes a l’espai del local dels Falcons que es tornarà a habilitar per rebre aquesta campanya. Els professionals dels centres han estat rebent aquests dies missatges on se’ls explica que han d’apuntar-se per poder rebre la vacuna i que se’ls indicarà el dia i hora on han d’adreçar-se per poder-se vacunar.

Relacionat amb la situació COVID, dir també que entre aquest dijous i divendres els alumnes d’ESO de l’Institut Eugeni d’Ors de Vilafranca se sotmeten a cribratges massius. El gimnàs del centre s’ha habilitat com a punt per fer aquestes proves PCR. Uns cribratges que es fan en aquest centre vilafranquí aquests dos dies després que la setmana passada segons dades de salut hi hagués 23 persones positives i 153 confinats.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: