Dimecres, 22 de Març de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
Segona dosi de la vacuna de la COVID19 a la Casa dels Avis de Sant Sadurní

Segona dosi de la vacuna de la COVID19 a la Casa dels Avis de Sant Sadurní

Aquest dimecres al matí s’ha administrat la segona dosi de la vacuna de la Covid19 als residents i al personal que treballa a la Casa dels Avis de Sant Sadurní.

El Departament de Salut de la Generalitat ha planificat que les primeres vacunes es destinin als col·lectius més vulnerables: a les 104.000 persones que viuen i treballen a les 1.408 residències del país. En aquesta primera etapa també es vacuna als professionals sanitaris i sociosanitaris i es continuarà amb les persones amb una dependència que necessiten grans mesures de suport.

Els equips es desplacen als centres i no es vacuna a cap persona que en aquell moment sigui positiva de Covid-19 o bé estigui en quarantena per ser contacte estret o tingui febre. La protecció es màxima a partir de les dues setmanes de la segona dosi. La vacunació també té com a objectiu arribar a la immunitat de grup, la qual cosa és fonamental per minimitzar els efectes de la pandèmia; quan una part de la població ja té els anticossos proporcionats per la vacuna, el virus queda bloquejat i disminueixen la seva propagació i els contagis fins a un nombre residual.

Al web de la Generalitat podeu trobar tota la informació disponible actualment, que es va actualitzant constantment per tenir a l’abast tot allò imprescindible relacionat amb la COVID-19 i el procés de vacunació.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: