Dimecres, 28 de Juliol de 2021
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

SABA reclama 485.000€ a l’Ajuntament de Vilafranca per les pèrdues ocasionades per la Covid-19

El Ple ha rebutjat la compensació econòmica reclamada pels aparcament de la Rambla i de Cal Rondina.

L’Estat va declarar l’estat d’alarma el 14 de març del 2020 i cinc dies més tard l’Ajuntament de Vilafranca va acordar l’anul·lació de l‘obligació de pagar per estacionar a les zones blaves de la vila amb efectes des del 17 de març demanant a SABA el tancament de les màquines expenedores de tiquets. Aquest decret municipal va durar un mes i 23 dies. Posteriorment l’empresa concessionària va presentar un escrit demanat la compensació de les pèrdues per la zona blava d’aquell període més una compensació també per els menors ingressos de març a maig en els aparcaments de Cal Rondina i de la Rambla de Sant Francesc com a conseqüència de l’estat d’alarma. Tot plegat calculat per part de l’empresa en 485.000€.
En el Ple ordinari celebrat aquest dimarts el regidor d’Hisenda, Aureli Ruiz, exposava la proposta d’allargar un mes i 23 dies la concessió de les zones blaves, per compensar la decisió del decret municipal i rebutjar la compensació econòmica reclamada pels aparcament de la Rambla i de Cal Rondina, és a dir sense cap compensació econòmica per part de l’Ajuntament.
El regidor de Ciutadans, Eladio Garcia, es mostrava d’acord amb la proposta del govern.
També mostrava el seu acord el regidor de VeC, Ramon Arnabat, tot i criticant SABA per voler-se aprofitar d’una situació que quan és a la inversa no fa al contrari, és a dir fent aportacions a l’ajuntament quan té més guanys.

També en aquest sentit s’expressava el regidor de la CUP, Noel Viñas, parlant de molt mala fe per part de la concessionària.
Viñas anunciava que tot i estant d’acord amb la proposta del govern, votaven en contra per reclamar un cop més la municipalització de tots els serveis.

Per part d’ERC, la portaveu Mònica Hill, es mostrava d’acord amb la proposta del govern. Insistia també, com ho havien fet els regidors de VeC i la CUP, en la necessitat de començar a plantejar la municipalització del servei, per quan finalitzi la concessió l’11 d’abril del 2022.

Finalment l’acord es va aprovar amb el vot favorable de tots els grups municipals excepte la CUP que hi va votar en contra. D’altra banda el Ple també va aprovar per unanimitat de tots els grups el Reglament Municipal Regulador de Prestacions Econòmiques de Caràcter Social de l’Ajuntament de Vilafranca del Penedès. La iniciativa pretén donar cobertura a una prestació més transparent dels ajuts.
Ramon Zaballa, regidor de Drets Socials: 32’17’’ l’objectiu…informe 32’47’’

El punt es va aprovar amb el suport de tots els grups municipals excepte la CUP que es va abstenir. Tot seguit es van debatre diverses mocions. La primera la presentava ERC per a la no industrialització i degradació dels espais agraris i forestals, degut a la instal·lació de plantes fotovoltaiques i parcs eòlics a la comarca. La moció va ser aprovada per unanimitat. Després es va debatre una moció presentada per la CUP per donar suport als encausats i encausades per les manifestacions al Pertús.

S’hi van manifestar també a favor VeC, ERC i JxV, el PSC no va votar i el regidor de Ciutadans va votar en contra.
En aquest punt l’alcalde va remarcar que és important que no es facin mesures per escarmentar i que quan s’encausa a algú hi ha d’haver proves sòlides.

D’altra banda els sis grups municipals de l’Ajuntament de Vilafranca presentaven conjuntament una moció a petició dels treballadors i treballadores de Bosch al Ple de l’Ajuntament de Vilafranca del Penedès per a la reconversió industrial de la fàbrica Bosch de Castellet i la Gornal. Lògicament la moció es va aprovar per unanimitat.
Tot seguit es va debatre una moció que presentaven els grups municipals de JxV, ERC i CUP de suport a l’amnistia. En aquest cas li van donar suport els regidors de VeC, la CUP, ERC i JxV, en contra C’s i el PSC no va votar.
I finalment la CUP va presentar d’urgència una moció de suport al raper Pablo Hasel, moció que es va aprovar amb els suports de tots els grups municipals excepte el de Ciutadans que hi va votar en contra.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: