Dissabte, 30 de setembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Dissabte de tensió amb la presència de VOX a Vilafranca del Penedès

La presència de VOX a Vilafranca va generar una protesta en contra del partit, generant-se moments de tensió, com ja va succeir el mes passat.

Dissabte al matí, VOX va instal·lar una carpa informativa a la vilafranquina Plaça Penedès, fet que va generar episodis de tensió arran de la manifestació que es va produir just al davant, com ja va passar fa un mes a la Rambla de la Girada.

Pels volts de les 10 del matí, moment en què diversos simpatitzants i afiliats del partit van instal·lar la carpa, prop d’una vintena de persones es van concentrar a l’altra banda del carrer, al costat de l’estàtua de la Rambla Sant Francesc, amb un cordó policial que separava uns i altres.

Moments de tensió marcats pel llançament d’ous i altres objectes en direcció a la carpa de VOX. Els manifestants també escridassaven els integrants del partit i als agents dels Mossos que formaven l’operatiu. Un operatiu, disposat a la plaça des de prop de les 9 del matí i que comptava amb la presència de 4 furgons d’antiavalots.

Durant la protesta, van haver moments en què els manifestants intentaven superar la barrera policial en direcció a la carpa, situada al costat d’una de les sortides del pàrquing soterrani. També van tenir lloc discussions puntuals entre alguns ciutadans aliens als incidents i els propis manifestants, a mesura que s’acumulava més gent a la Rambla. També es van registrar conats de càrregues policials.

Després de més de dues hores de concentració i d’aquests actes relatats, els responsables del partit van recollir la carpa, per a acabar abandonant la plaça uns minuts després.

Un cop els simpatitzants i militants del partit van marxar, l’operatiu dels Mossos va restar a la plaça, dispersant el cordó de seguretat i habilitant de nou el pas de vianants entre la Plaça Penedès i la Rambla, que mostrava una gran afluència de ciutadans, al tractar-se d’un dia habitual de mercat, com és el dissabte.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: