Dissabte, 17 d'Abril de 2021
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’Alt Penedès ha registrat 277 defuncions per Covid en gairebé un any, i més de 2800 positius

El 16 de març d’aquest 2021 farà un any que es va declarar el primer cas confirmat de coronavirus a l’Alt Penedès, concretament a través comunicat que feia l’Ajuntament d’Avinyonet del Penedès.

En aquests gairebé 12 mesos de pandèmia, a Catalunya s’han confirmat 536.214 casos de Covid-19, i 20.565 persones han perdut la vida a causa de la malaltia.

Segons les dades que es recullen des de la Generalitat, en tot aquest temps a la comarca de l’Alt Penedès s’han registrat 277 defuncions causades per el virus. Seria la mateixa xifra de defuncions que s’han registrat al Garraf. Unes xifres que es troben molt lluny de les que hi ha a l’Anoia, força més elevades amb 603. I també de les més reduïdes que es registren al Baix Penedès, amb 191.

Segons les mateixes xifres que recull la Generalitat, a Vilafranca s’haurien confirmat 2825 positius. D’aquests 1194 s’haurien registrat a l’Àrea Bàsica de Salut Vilafranca 1 i 1630 a l’ABS Vilafranca 2.

Un altra dels índexs que es tenen en compte quan es parla de l’evolució de la pandèmia és l’afectació en els centres d’ensenyament. A Catalunya segons les dades publicades avui hi hauria 635 centres dels 5.104 amb grups confinats. Això significa un 12’44%. A nivell de comarca de l’Alt Penedès serien 10 centres, dels 107 que tenen grups confinats. En aquest cas seria el 9’35%, per tant un xic per sota de les xifres globals de país.

D’altra banda, el Consorci Sanitari Alt Penedès Garraf ha fet públic aquest dijous l’informe sobre la situació que tenen els centres sanitaris al nostre territori. Respecte dilluns les diferencies més destacades tenen a veure amb les altes de persones confirmades de Covid i que han estat ingressades als centres hospitalaris. Des de l’inici de la pandèmia són 860 als centres del Garraf, 13 més de les registrades dilluns; i en el cas de l’Alt Penedès 502, 73 més de les que hi havia registrades el dia 22.

Pel que al nombre d’ingressats aquest dijous, dir que al Garraf n’hi ha 5 menys, i son ara 39; mentre que a l’Alt Penedès són 13, dues més que dilluns. El nombre de persones que han mort a causa de la Covid al Garraf són 163, les mateixes que hi havia registrades dilluns; i a l’Alt Penedès 68, una més respecte primers de setmana.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: