Divendres, 26 de Febrer de 2021
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’Ajuntament comença a licitar els projectes del Pla d’Intervenció al Centre i carrer Comerç

Amb més de 8 milions d’euros d’inversió, és un projecte transversal que vol incidir a tots nivells en diferents carrers i zones de la vila, sent també una eina de reactivació econòmica.

L’alcalde de Vilafranca, Pere Regull i el primer tinent d’alcalde i regidor d’Urbanisme Francisco Romero han presentat a l’auditori de l’Enològica el PICC que començarà a desenvolupar-se en els propers mesos. Com a explicat Pere Regull es tracta de la inversió més important en via pública que ha fet l’Ajuntament en els darrers anys. Regull remarcava que és important en aquests moments de recessió econòmica poder fer inversió pública en els carrers de més de 8 milions d’euros, en un projecte transversal que ha d’ajudar a la revitalització econòmica de Vilafranca.

De la seva banda, Francisco Romero recordava que es tracta d’un projecte que s’ha de desenvolupar al llarg dels propers dos o tres anys, i que ha de tenir un fort impacte a la vila. Ara s’està en la fase de licitació d’algun d’aquests projectes; però ha explicat que al carrer del Comerç ja s’hi començarà a treballar el mes de maig perquè es troba en una fase més avançada.

En la resta de zones on s’intervindrà, com ara a la plaça del Carme i carrers adjacents, la previsió és que a ara es licitin els projectes, i que primer es faci tota l’actuació prevista per la renovació i millora de la xarxa de clavegueram. Això significa que les feina d’urbanització s’iniciaria per zones de cara al primer trimestre de 2022.

Des del govern municipal remarquen que es tracta d’un projecte que tindrà un impacte sobre tota la vila, que permetrà per exemple ampliar les zones d’illa de vianants, connectar carrils bici i fer tasques de rehabilitació d’habitatges. Esperen també des de l’Ajuntament que es puguin presentar empreses i estudis d’arquitectura de la vila i comarca per tal de desenvolupar-los, un fet que revertiria també en col·laborar amb la reactivació econòmica ja que permetria la creació de llocs de treball.

La voluntat és també que els mesos que hi haurà per a la redacció i aprovació de projectes serveixin per poder recollir valoracions i aportacions dels veïns dels carrers afectats.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: