Dissabte, 20 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La vilafranquina Eva Baltasar guanya el premi Òmnium a la millor novel·la de l’any amb Boulder

La novel.la va ser un dels llibres protagonistes del cicle de Tertúlies d’estiu als cellers organitzat per Ràdio Vilafranca, La Cultural, el Vinseum i la biblioteca Torras i Bages.

Boulder, d’Eva Baltasar, ha estat reconeguda amb el premi Òmnium com a millor novel·la de l’any de la literatura catalana, en la seva quarta edició. El premi li ha lliurat aquest dijous personalment el president d’Òmnium, Jordi Cuixart, que ha participat a l’acte perquè es troba en règim de tercer grau.

La poeta i novel·lista ha agraït el premi amb unes paraules d’un altre poeta, el nord-americà Walt Whitman, en versió de Pons Alorda. Boulder tracta de la llibertat personal i la maternitat no buscada, a través d’un personatge femení, que és com una roca que aguanta els embats del mar.

L’amor d’una altra dona truca a la seva porta i la portarà a l’altra punta del món, qüestionant la seva llibertat. És la quarta edició d’aquest premi, el més ben dotat econòmicament a obra publicada amb 20.000 euros directes per al guardonat i 5.000 euros més destinats a promoció.

L’escriptora vilafranquina és una de les veus més originals de la narrativa catalana actual, i el juliol de l’any passat va participar a la vetllada literària del cicle de Tertúlies d’estiu als cellers, un programa de Ràdio Vilafranca acte que es pot recuperar al web www.rtvvilafranca.cat

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: