Dimecres, 17 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La Diputació realitza un estudi sobre les activitats esportives d’estiu a Vilafranca

Vilafranca és un dels municipis triats per participar en aquest estudi que ha de permetre conèixer la situació actual de les propostes esportives d’estiu i fer propostes de millora.

Vilafranca, junt amb Torelló, Badia del Vallès, Berga, El Prat de Llobregat, Vilanova i la Geltrú, Manresa, Sant Boi del Llobregat i Mataró, ha estat escollida per la Diputació de Barcelona per fer un estudi sobre les activitats esportives d’estiu.

Aquestes activitats, com campus, casals, colònies o estades, tenen la característica de ser eines educatives que tenen un gran impacte en un curt espai de temps. Enguany, arran de la situació derivada de la COVID-19, han esdevingut una eina pedagògica per afavorir l’adquisició de nous hàbits per part de la població infantil.

Amb l’objectiu de millorar les activitats esportives d’estiu i de fer créixer el sistema esportiu local, l’estudi analitzarà les activitats que s’organitzen en tres grans blocs. El tipus d’activitats que es troben en aquests municipis; el grau de compliment normatiu de les activitats; i els suports municipals i supramunicipals que reben aquestes activitats i els que podrien oferir-se. La regidora d’Esports de l’Ajuntament, Anna Doblas, comenta que estaven satisfets de poder participar en aquest estudi ja que els permetrà conèixer millor si l’oferta que s’està donat és adequada a les necessitats i demandes tant de la vila com de la comarca.

Es realitzarà l’anàlisi a partir de les dades facilitades pels municipis participants i a través d’entrevistes a tècnics d’esports referents de les activitats d’estiu i a referents d’entitats esportives que organitzen activitats d’estiu i d’un qüestionari adreçat a totes les entitats esportives i agents organitzadors d’activitats esportives i de lleure del municipi.

A cada municipi participant se li lliurarà un document específic amb les dades recollides al territori. D’aquesta manera cada ajuntament disposarà d’un fotografia del sistema d’activitats d’estiu a nivell municipal. El procés de recerca es portarà a terme durant els dos primers trimestres del 2021 amb l’objectiu de poder extreure les primeres conclusions abans de l’estiu.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: