Dilluns, 20 de Març de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La CUP proposa la defensa dels drets socials, la lluita antirepressiva i l’autodeterminació

Volen impulsar un pla de rescat social que doni resposta immediata a la situació de crisi sanitària, social, econòmica i democràtica.

Dimecres a la tarda la CUP, a travès dels candidats vilafranquins Adrián Sas i Txus Magallón, van oferir una roda de premsa per presentar les principals línies del seu programa electoral. Tal i com explicava Magallón, la CUP es presenta a aquestes eleccions per a generar un espai d’insurrecció democràtica que permeti blindar tots els drets que garanteixen la vida i la construcció d’un nou país. Volen impulsar un pla de rescat social que doni resposta immediata a la situació de crisi sanitària, social, econòmica i democràtica. Magallón explicava en què consisteix aquest pla de rescat.

Per la seva banda, Adrián Sas va afegir que en els darrers anys estem patint una ofensiva repressiva de l’Estat contra la dissidència política i els moviments socials que no deixa d’augmentar. I acusava, juntament amb l’estat espanyol, JxCAT i ERC d’empresonar independentistes.

Sas recordava que al Penedès s’han comptabilitzat més de 50 casos d’independentistes directament afectats per aquesta repressió. Des de la CUP consideren imprescindible que s’iniciï un nou cicle de mobilitzacions i de lluites que acabin amb la repressió, la consecució de l’amnistia per a totes les persones represaliades polítiques i l’exercici del dret a l’autodeterminació. A nivell antirepressiu, es comprometen a aturar la repressió política i obligar a la retirada de les acusacions de la Generalitat contra totes les activistes independentistes i socials, també a treballar per la dissolució de la BRIMO o les ARRO del cos de Mossos d’Esquadra. Des de la formació, defensen una amnistia total, que anul·li totes les causes judicials impulsades contra persones que hagin estat processades, jutjades, detingudes o empresonades per defensar drets polítics, socials o civils durant els darrers deu anys. Per últim, els cupaires creuen essencial recuperar la iniciativa política per part del moviment independentista i per això és imprescindible reconstruir la unitat al voltant del referèndum d’autodeterminació.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: