Dilluns, 29 de maig de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La cooperativa d’habitatge La Bastida vol implantar-se a Vilafranca i busca socis i sòcies

La nova cooperativa d’habitatge La Bastida ha començat a caminar a Vilafranca amb l’objectiu de convertir-se en una alternativa social al mercat d’habitatge de compra i lloguer

La nova cooperativa d’habitatge La Bastida ha començat a caminar a Vilafranca amb l’objectiu de convertir-se en una alternativa social al tradicional mercat d’habitatge de compra i lloguer. La Bastida, seguint l’exemple d’altres cooperatives que ja existeixen arreu del país, neix amb la premissa de bàsica de considerar l’habitatge com un dret i no com una mercaderia.

En un moment en el que la polèmica al voltant de l’habitatge està més viva que mai, l’arribada d’aquesta nova proposta a Vilafranca obre alternatives que s’hauran d’anar explorant en el futur més immediat. L’Arnau Cobo és un dels membres fundadors de la cooperativa vilafranquina

De moment, La Bastida és una entitat amb 18 persones associades i interessades en el model d’habitatge cooperatiu i 11 unitats de convivència/familiars. Actualment l’àmbit d’actuació territorial és local a Vilafranca. De fet, des de la mateixa cooperativa es veuria com una possibilitat molt bona que en cada barri de la vila hi hagués delegacions de l’entitat per tirar endavant projectes en cada zona de Vilafranca.

Un cop superada aquesta fase inicial de difusió, la cooperativa espera sumar socis i poder començar a treballar en projectes concrets.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: