Dijous, 25 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La comarca rebrà 400 mil euros de la Diputació per reactivar la seva economia productiva

El ple del Consell Comarcal va aprovar un conveni entre la mateixa institució i els 27 ajuntaments de l’Alt Penedès per desenvolupar un projecte de dinamització econòmica de la Diputació

El ple del Consell Comarcal ha aprovat un conveni amb el conjunt dels 27 ajuntaments de l’Alt Penedès per desenvolupar un projecte de dinamització econòmica que preveu una inversió de 396 mil euros per part de la Diputació de Barcelona. En el conveni s’encarrega al Consell Comarcal la gestió per a l’execució d’actuacions al projecte Talent en la cadena de valor alimentària a l’Alt Penedès.
Els grups comarcals es van mostrar satisfets per tirar endavant aquest conveni que està pensat per ajudar a cobrir les necessitats derivades dels efectes de la pandèmia de la Covid-19. A més, consideren apropiat, atenent les característiques de l’Alt Penedès que els diners es destinin a actuacions relacionades amb la cadena alimentària.
I el president del Consell Comarcal destacava que el conjunt dels ajuntaments s’hagin posta d’acord en aquest projecte.

La sessió plenària de febrer del Consell Comarcal també va aprovar una moció presentada per la CUP per donar suport als encausats i encausades per les manifestacions del Pertús de l’octubre de 2019.

Tots els grups comarcals van votar-hi a favor a excepció del PSC que va decidir no participar de la votació.
També es va donar llum verda per unanimitat a la moció que va presentar En Comú Guanyem a petició dels treballadors de la fàbrica Bosch de Castellet i La Gornal per a demanar la reconversió industrial d’aquesta empresa per evitar el seu tancament. Es tracta d’una moció que han anat
aprovant tots els ajuntaments de la comarca en el darrer mes i que ara també ha tingut el suport per part del Consell Comarcal. L’actual bloqueig per part de l’empresa del seu compromís de buscar alternatives de futur a la fàbrica està generant molta preocupació entre els treballadors i les treballadores. Els grups comarcals van mostrar la seva solidaritat amb tots ells i van manifestar el compromís d’ajudar-los a buscar una sortida a la situació. A més, tots van demanar encapçalar la moció presentada per en Comú Guanyem.
Per altra banda, en el torn de precs, els grups van demanar adherir-se a la condemna per l’empresonament del raper Pablo Hasel. Al mateix temps, van condemnar els episodis de violència viscuts en les manifestacions contra aquest empresonament.

2021-02-19-s

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: