Dilluns, 29 de maig de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Escribano reivindica el record als mestres republicans que van lluitar contra la ignorància

La Capella de Sant Joan acollia diumenge una xerrada del periodista vilanoví, Francesc Escribano com a cloenda de l’exposició que s’ha pogut veure les darreres setmanes en aquest espai.

L’exposició, titulada “Desenterrant el silenci. Antoni Benaiges, el mestre que va prometre el mar”, oferia un recull de fotografies de Sergi Bernal realitzades l’any 2010 que va documentar l’obertura d’una fossa comuna de la guerra civil, a Burgos. Allà va descobrir la història d’un mestre republicà de Mont-roig del Camp que va morir afusellat en alguna zona de Burgos.

A la xerrada es va aprofundir sobre temes com les fosses comunes, o els mestres i segona República, la memòria històrica, i concretament la commovedora història d’Antoni Benaiges, que aquell estiu es va quedar al poble per complir la promesa feta als alumnes que els portaria a veure el mar.

Escribano reivindica el paper militant que van tenir els mestres d’escola a la República per fer una revolució contra la ignorància.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: