Dimecres, 28 de Setembre de 2022
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
Es comença a elaborar el Pla d’Igualtat de l’Ajuntament d’Olèrdola

Es comença a elaborar el Pla d’Igualtat de l’Ajuntament d’Olèrdola

S’han realitzat les primeres reunions de treball per elaborar el Pla d’Igualtat de gènere de l’Ajuntament d’Olèrdola, i la voluntat estigui finalitzat a finals de setembre.

És un Pla que es realitza gràcies al suport de la Diputació, després que l’Ajuntament sol·licités aquest recurs a inicis de 2020. El 15 de desembre es feia la primera de les reunions i el 14 de gener ja es realitzava la segona de les trobades.

El Pla d’Igualtat de gènere és un instrument organitzatiu que promou la millora de tots els processos interns de gestió de recursos humans a través de la incorporació de la perspectiva de gènere en tota la seva gestió, amb el propòsit de repercutir en una major igualtat d’oportunitats entre homes i dones.

El disseny d’aquest Pla es basa en els resultats d’una diagnosi de gènere, emprant eines metodològiques complementàries. L’objectiu és generar un canvi organitzatiu mitjançant la implementació de mesures que afavoreixin la incorporació, permanència i el desenvolupament professional de les persones, i garanteixi l’accés, la participació i la redistribució equilibrada de recursos tant per dones com pels homes en tots els llocs de treball i nivells de responsabilitat.

Alguns àmbits d’intervenció són l’estructura organitzativa, polítiques de selecció i contractació del personal, polítiques de formació i promoció professional, salut laboral, i la conciliació de la vida laboral personal i familiar.

Després de fer la diagnosi, està previst que la redacció del Pla es faci el mes de juliol i l’entrega el setembre.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: