Divendres, 29 de març de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Els partits tenen aspiracions de millorar les anteriors eleccions o les enquestes

Aquest matí de diumenge hem anat a acompanyar a polítics de totes les formacions que tenen representació a l’Alt Penedès.

En alguns casos vilafranquins candidats, en d’altres candidats de comarca que s’han acostat a la vila o també representants de les formacions polítiques.
Per exemple l’alcalde de Vilafranca i candidat número 6 del PDeCAT, Pere Regull, que ha votat al Claustre de Sant Francesc. Regull destaca que la jornada està anant molt bé malgrat la pluja i les circumstàncies provocades per la covid. Fa una crida a la participació i en quan als possibles resultats parla de la incògnita que suposen aquests comicis i espera que en surti un govern centrat.

L’alcaldessa de Gelida i candidata número 16 a la llista per Barcelona, Lluïsa Llop, ha acompanyat la també candidata i regidora vilafranquina Montse Espinosa, que va en el número 73. Davant del col.legi Dolors Piera Llop apunta que malgrat la pluja i les circumstàncies pocs habituals la ciutadania anirà a votar pel futur del país.
I afronten les eleccions amb optimisme i ganes de guanyar-les per primera vegada en l’actual etapa democràtica.

També a la comarca i a Vilafranca aspiren a guanyar per primera vegada unes eleccions al Parlament.

El regidor de l’Ajuntament de Vilafranca, Eladio Garcia, va en el número 48 de la llista de Ciutadans. Garcia és apoderat i aquest matí visitava, entre d’altres, el Claustre de Sant Francesc. Garcia espera un alt nivell de participació i que la gent vagi a votar. Sobretot, diu, per passar pàgina de la situació actual. Conscient que no serà com les darreres eleccions, esperen superar, però el llindar que marquen les enquestes.

Per la seva banda en representació del PSC, el seu primer secretari local a Vilafranca, Francisco Romero votava al col.legi Baltà Elias. Romero destaca la organització que ha permés fer funcionar la jornada. També apunta que esperen un resultat que acabi amb la separació per blocs de Catalunya.

El candidat número 30 de la llista de la CUP és el vilafranquí Txus Magallón que ha votat en una de les dues meses de la Biblioteca Torras i Bages. El candidat cupaire apunta que avui és un dia molt important perquè serà l’expressió del poble de Catalunya. I afronten la jornada amb molt optimisme.

El regidor de Vilafranca, Ramon Arnabat, va en el número 11 de la llista d’En Comú Podem per Barcelona. Ha votat a l’escola Baltà Elias.
Arnabat fa una crida a la participació. En relació a la campanya considera que els Comuns han anat de menys a més i esperen un bon resultat.

Per la seva banda el president local del PP, Miquel Tarrada, ha anat a votar a l’escola Cristòfor Mestre. El jove polític afronta la jornada amb tranquil·litat, perquè assenyala que s’han pres les mesures sanitàries oportunes. En quan als resultats esperen assolir grup propi al Parlament i consideren que el seu ha estat el candidat més encertat en els debats.

I finalment la regidora de Vilobí i candidata número 22 per Junts, Ester Vallès, ha acompanyat també a votar a una de les candidates vilafranquins d’aquesta formació política al collegi electoral situat a l’Enològica.
Vallès anima a tothom a anar a votar, tenint en compte el que s’hi juga el país. Afronten les eleccions amb la il·lusió de poder ser la força guanyadora.

També a nivell de Vilafranca i de la comarca de l’Alt Penedès tenen dipositades les esperances d’assolir ser la força més votada en aquestes eleccions.
Així doncs i com dirien els romans, la sort ja està llançada, només cal esperar el recompte de vots per saber-ne els resultats.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: