Dimarts, 16 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El personal essencial major de 55 anys es queixa que no sap quan els vacunaran

Mestres i personal dels centres d’ensenyament de la comarca han fet públic el seu malestar per la manca d’informació de quan podran rebre la vacuna.

Aquests dies estan rebent la vacuna d’AstraZeneca contra la Covid-19 el personal essencial de sectors com l’educació, els cossos de seguretat o els farmacèutics entre d’altres. Una vacuna però que no s’administra a persones majors de 55 anys, ja que es considera que no hi ha estudis que garanteixin el seu ús amb aquest col·lectiu. Aquesta situació l’han volgut fer palesa un grup de mestres, monitors i monitores de menjador i personal PAS de les escoles major d’aquesta edat. Han volgut mostrar el seu desacord en com s’està duent a terme la vacunació al sector de l’ensenyament. Núria Cañís, directora de l’escola Cristòfor Mestre de Vilafranca, explicava que se senten desprotegits per els departaments de Salut i Educació, que no els donen cap resposta.

La directora de l’escola Sant Domènec de La Ràpita, Lourdes Algueró, reconeixia que és una problemàtica que no es dona únicament en el seu col·lectiu, i que la sensació entre les persones que tenen de 55 a 60 anys és que se’ls està discriminant per edat. Les planificacions que està donant a conèixer el departament de Salut parlen de diferents franges d’edat, però deixen aquesta sense definir.

Aquest col·lectiu de persones majors de 55 anys representa una part important del personal docent, administratiu i PAS dels centres d’ensenyament i lamenten que tot i que des de l’administració son conscients de la situació no se’ls doni cap calendari previst de vacunació.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: