Divendres, 19 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
El Festival MUSiCVEU dona suport al Rebost Solidari de Vilafranca

El Festival MUSiCVEU dona suport al Rebost Solidari de Vilafranca

El MUSICVEU és un festival solidari que ha estat ajudant d’una manera indirecta a diferents entitats socials del Penedès.

L’any 2017 la Fundació L’Espiga en va ser la primera entitat beneficiària i posteriorment han anat seguint la Creu Roja de l’Alt Penedès l’any 2018, Càritas de Vilafranca el 2019 i l’Associació Ampert l’any passat. El festival ha aplegat més de 8.000 persones des dels seus inicis i ha recaptat més de 12.000 € a favor de les entitats del territori. Enguany destinarà el seu xec al Rebost Solidari, entitat que ofereix aliments a les famílies en risc d’exclusió social.
La crisi generada s’ha fet latent especialment en la població que ja era vulnerable abans de la pandèmia, i també ha tingut efectes demolidors especialment en famílies que fins al passat mes de març gaudien d’una situació estable laboral i econòmicament parlant. Al banc d’aliments de l’Associació Ressò hi col·laboren entre 15 i 18 voluntaris diferents cada dia que sumats són unes 160 persones al llarg del mes. Aquests voluntaris ajuden al Rebost Solidari fent tasques de reposició de les caixes d’aliments que arriben cada dia i atenent a unes 85 famílies de mitjana cada dia que sumen unes 545 famílies diferents de tots els barris de Vilafranca al cap del mes, on el 20% són infants i adolescents. L’objectiu del Festival MUSiCVEU d’enguany és ajudar a recaptar una part dels diners que el Rebost Solidari necessita per finançar un vehicle per a fer el repartiment del menjar diari, a persones amb mobilitat reduïda.
El Festival organitzat per la Fundació Pinnae, consta de 10 concerts de gran varietat d’estils. Enguany, s’ha obert a diferents espais de la vila. La seva ubicació principal és l’Auditori del Fòrum Berger Balaguer, però altres espais emblemàtics són la Seu dels Castellers de Vilafranca Cal Figarot, la seu dels Falcons de Vilafranca, la Basílica de Santa Maria, el Teatre El Casal i el darrer concert serà als jardins de les Caves Rovellats.
El primer concert tindrà lloc el pròxim 27 de febrer a les vuit del vespre a la Basílica de Santa Maria de Vilafranca amb Barcelona Gospel Messengers, grup finalista al programa “Oh Happy Day” de TV3 que combina estils de gòspel i funk, tradicionals i moderns, formant unes actuacions plenes de vitalitat i energia.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: