Dimecres, 27 de setembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El Consorci de promoció turística del Penedès potencia l’atenció digital als visitants

L’Oficina de Turisme de Vilafranca, el Museu d’Arqueologia de Catalunya a Olèrdola i el Centre d’Interpretació del Cava de Sant Sadurní acullen unes taules interactives amb informació turística.

El Consorci de promoció turística del Penedès ha adquirit 3 taules interactives i multitàctils que ofereixen tota la informació turística del Penedès, des dels més de 70 llocs d’interès turístic visitables fins a tota la informació de les 190 empreses de la Ruta del Vi del Penedès, així com l’agenda turística del Penedès.

Aquestes taules, XTable, tenen per objectiu dotar a les oficines de turisme i punts visitables de tecnologia perquè el visitant pugui consultar tota l’oferta turística del territori i pugui traslladar-la amb un clic al seu dispositiu mòbil. Aquest servei, com remarca el president del Consorci, Ramon Riera, pretén millorar l’experiència del visitant un cop es troba en el territori, facilitant-li l’accés a la informació turística i facilitant-li les eines per tal es pugui organitzar la seva pròpia guia de viatge.

Per altra banda, aquest servei també dona al Consorci coneixement de les preferències dels visitants i extreure informes de quins són els llocs d’interès i les empreses de la Ruta del Vi més consultades pels visitants, unes dades de suport que ens permeten analitzar i definir estratègies turístiques.

Aquesta iniciativa confirma el compromís amb el model de turisme responsable que té el Consorci segons el seu Pla d’Acció.

Segons Juan Luis Ruiz, diputat delegat de turisme de la Diputació de Barcelona, amb aquest projecte el Penedès millora la seva oferta turística, fent-la més accessible, facilitant als seus visitants informació d’alt valor, que posa en relleu la potència de l’enoturisme. Al mateix temps és una aposta per la digitalització i la sostenibilitat.

Les taules estan cedides, per un període determinat, al MAC d’Olèrdola · Museu d’Arqueologia de Catalunya d’Olèrdola, al Centre d’interpretació del Cava de Sant Sadurní i a l’Oficina de Turisme de Vilafranca i podran canviar d’ubicació segons necessitats de la destinació turística.

En paral·lel, s’ha desenvolupat una webAPP per a tablets, adreçada a establiments que participen amb el Consorci de Promoció Turística del Penedès, ja sigui a través dels programes de Punt d’Informació Turística, el Programa Biosphere, tots dos promoguts per la Diputació de Barcelona, o bé per ser membres de la Ruta del Vi del Penedès.

El servei està disponible en tres idiomes i conté tota la informació que podem trobar a la web de www.penedesturisme.cat que és des d’on agafa les dades.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: