Dijous, 26 de Maig de 2022
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

De moment es manté el calendari previst de vacunacions a la comarca de l’Alt Penedès

Un procés que ha de ser clau per assolir immunització de grup.

El Director Mèdic Transversal del Consorci Sanitari de l’Alt Penedès i Garraf, el doctor Jaume Prat, explica que passats 21 dies de l’administració de la primera dosi aquests dies està arribant també la segona a les residències i centres sociosanitaris de les dues comarques. Des del Consorci no tenen constància que aquestes segones dosis no hagin d’arribar, i de fet ja s’estan subministrant.

Des de l’àmbit sanitari, amb molts mesos de feina intensa i estressant, tenen dipositades moltes esperances en la vacunació massiva de la població. Apunten que serà la manera d’assolir el més aviat possible una immunitat de grup.

Ja ha començat la distribució de les segones dosis a les residències de gent gran de les dues comarques, 21 dies després de la primera. Malgrat tot des de la Generalitat s’ha advertit que per canvis en els compromisos de les farmacèutiques es podien quedar sense vacunes, amb el que no es podrien fer les segones vacunacions als 21 dies.

Això podria afectar als professionals sanitaris de la comarca que aviat farà 21 dies des que van rebre la primera dosi. El doctor Prat apunta que, si fos el cas, la situació no seria greu perquè hi ha un marge d’algunes setmanes en les que es pot distribuir la segona dosi.

Aquest dimarts fa 21 dies que els professionals sanitaris del Consorci es van posar la primera dosi de la vacuna i de moment no s’ha confirmat encara que arribi la segona dosis a aquests professionals.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: