Divendres, 22 de setembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
Comença la tercera fase de restauració del Castell de Gelida

Comença la tercera fase de restauració del Castell de Gelida

La Generalitat de Catalunya, a través del Departament de Cultura i mitjançant l’Institut Català del Sòl, ha iniciat la tercera fase de les obres de restauració del castell de Gelida.

L’obra serà executada per l’empresa Vallvia projectes i obres, SL, per un import de 171.000 euros i un termini d’execució de 6 mesos. Els promotors del projecte són l’Ajuntament de Gelida, el Departament de Cultura i l’INCASÒL, dins del programa de l’1,5% cultural. La intervenció abasta una superfície aproximada de 200 m2, tot i que la intervenció principal es centra de manera puntual en la zona més reduïda del mur del castell, en concret la situada sota l’església de Sant Pere, cap a l’oest del sector de ponent i a la dreta de l’entrada del castell, zona que es coneix com a cementiri.
Actualment el mur del castell presenta una part esfondrada i un altre de desplomada. L’abril de 2009 es va produir la caiguda d’un tram de 15 metres de longitud del mur perimetral que tanca l’esplanada del cementiri del castell. Aquesta zona estava afectada per diversos moviments que ja havien estat observats des de feia temps. En aquell moment es van prendre unes mesures preventives per tal d’assegurar que no hi hagués cap tipus de despreniment de materials. L’actuació que es proposa ara consisteix en la reconstrucció de les parts del mur desplomades i esfondrades i la canalització de les aigües de pluja de la zona de l’esplanada que afecta el tram de mur a reconstruir. En aquesta actuació es pretén mantenir l’arbrat existent a la zona. Es reconstruirà el mur caigut, retirant tots els elements i peces despreses per un equip d’arqueòlegs.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: