Dijous, 26 de Maig de 2022
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Usuaris i treballadors del Ricard Fortuny reben les primeres dosis de la vacuna contra la Covid

Pràcticament el 100% dels residents han donat el seu consentiment per poder ser vacunats, i el Centre espera poder assolir la immunitat de grup un cop hagin rebut la segona dosi.

A primera hora de la tarda s’han començat a administrar les primeres dosis de la vacuna a treballadors i treballadores del Ricard Fortuny, en el que ha sigut el primer dia de vacunació en aquest centre sociosanitari vilafranquí. Un equip de sanitaris han anat administrant la vacuna a les persones que havien donat el seu consentiment per participar en la campanya. Com explica la gerent del Centre Socio Sanitatari de Vilafranca, Elisabeth Rutllant, gairebé la totalitat dels residents havien donat el consentiment. El percentatge era més baix entre els treballadors, molts d’ells ja tenen anticossos i han decidit esperar a vacunar-se.

Des del Ricard Fortuny consideren que poder assolir un nivell alt de vacunacions és important ja que donaria molta tranquil·litat a l’hora de treballar aquests propers mesos. Rutllant explica que esperaven amb ganes que arribés la vacuna; però són conscients que és un pas més i que cal continuar treballant amb precaució.

Recordem que precisament els centres de gent gran van estar en el seu moment en el centre de mira, a causa de l’entrada del coronavirus en residències que van provocar una mortalitat força alta. Rutllant considera que poder aconseguir una certa immunitat de grup gràcies a la vacuna els pot permetre tornar a treballar amb una certa normalitat.

Dijous a la tarda la previsió era poder vacunar a unes 165 persones entre residents i treballadors, i divendres al matí poder vacunar 140 persones més.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: