Dissabte, 30 de setembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Un incendi agreuja els problemes d’inseguretat en un bloc ocupat a La Granada

L’edifici, situat a la Plaça de la Font, fa 5 anys que genera conflictes, inseguretat i queixes per part de la resta de veïns de la plaça, i la queixa de l’Ajuntament per la indefensió que es genera.

Divendres de matinada va tenir lloc un incendi al bloc ocupat situat al número 28 de la plaça de la Font de la Granada que, des de fa anys, és un punt recurrent de fets delictius i incívics al municipi. Segons informa l’Ajuntament de La Granada, cap a les dues de la matinada es declarava un incendi a l’immoble ocupat que afectava parcialment la planta baixa i el primer pis de l’edifici. Es van mobilitzar fins a nou dotacions dels bombers, diverses patrulles del cos de Mossos d’Esquadra i els serveis mèdics, que van atendre quatre persones per inhalació de fums.

Joan Cols, alcalde de la Granada, recorda que el mes d’abril passat van elaborar un informe tècnic on es manifestava que no es podia viure en aquesta propietat, ja que no disposava de cap dels serveis bàsics ni tampoc de cèdula d’habitabilitat. Tot i així, l’immoble, que és propietat de la SAREB pràcticament en la seva totalitat, segueix ocupat des de fa gairebé cinc anys. Cols lamentava que malgrat tot ara s’ha agreujat la situació amb un incendi.

A causa dels recurrents problemes d’incivisme causats per alguns dels ocupants del bloc, l’Ajuntament de la Granada va engegar el passat mes de setembre una campanya de recollida de signatures, que en va recollir més de 1200 demanant a les institucions solucions immediates als problemes d’inseguretat i incivisme que viu el municipi per aquesta situació. Tot plegat però, la fiscalia Superior de Catalunya ha acabat arxivant el cas.

El consistori, exigeix solucions immediates de les administracions superiors per evitar conseqüències nefastes pels veïns i veïnes més propers a aquest edifici i denuncien que se senten indefensos.

Cols referma que la voluntat de l’Ajuntament és poder viure i conviure amb tranquil·litat al municipi.

L’Ajuntament de la Granada està fermament compromès amb la integració de tots els veïns i veïnes del municipi i, com no pot ser d’una altra manera, respecta el dret fonamental a la presumpció d’innocència de qualsevol persona. Ara bé, simultàniament, en exercici de les seves funcions, ha de vetllar, també, pel benestar i la seguretat de tots els veïns i veïnes de la Granada.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: