Dilluns, 5 de juny de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

S’ha iniciat la vacunació del personal de l’Àrea Bàsica de Salut Penedès Rural

Al llarg d’aquesta setmana es finalitzarà la vacunació de la primera dosi, en aquesta segona fase de l’estratègia de vacunació que va començar amb les residències de gent gran.

Divendres al Centre d’Atenció Primària de Santa Margarida i els Monjos es va iniciar el procès de vacunació del personal dels equips d’atenció primària del Penedès Rural, que s’allargarà aquesta setmana per tal que tothom qui es vulgui vacunar pugui fer-ho.

Com explica la directora dels equips d’atenció primària del Penedès Rural, la metgessa Sara Freixedas, després d’una primera fase en que es va vacunar residents i professionals de les residències de gent gran, ara s’ha iniciat aquesta segona fase en que reben la vacuna els professionals i tots els treballadors dels centres sanitaris i hospitals. Per Freixedas és important que aquest col·lectiu es pugui vacunar ja que els permetrà atendre amb més seguretat a la ciutadania.

Aquests dies rebran doncs la primera dosi, i en 21 dies la segona. La vacunació no és obligatòria, però Freixedas insisteix en la importància que hi hagi un tant per cent important de personal que es vacuni per facilitar aquest control i limitació en els contagis. Considera que la vacuna és segura ja que se n’han fet les proves pertinents i a nivell mundial se n’han posat ja moltes dosis. Freixedas apunta també que les persones que han passat la Covid fa més de 90 dies, és convenient que es vacunin.

En aquests moments està en marxa aquesta segona fase de la vacunació. La tercera fase permetria vacunar les persones amb alta dependència, però que no es tant ingressats en cap centre, i finalment s’arribaria a la quarta fase prevista d’aquest pla de vacunació que seria la que se centraria en la població en general.

El sector sanitari confia que la vacuna ha de ser un punt d’inflexió per començar a controlar la pandèmia, ja que si s’aconsegueix un gruix important de població a nivell mundial que s’hagi vacunat es limitarà molt la transmissió i l’aparició de nous casos.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: