Dissabte, 25 de Març de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Pontons denuncia atacs vandàlics a la Capella de Sant Salvador

Pontons denuncia atacs vandàlics a la Capella de Sant Salvador que suposen un d’any per a un monument històric i un cost econòmic per a l’Ajuntament.

Des de l’Ajuntament de Pontons denuncien unes pintades aparegudes a la Capella de Sant Salvador, un monument històric catalogat com a bé d’interès Cultural, que han causat greus desperfectes i danys a les parets del recinte.

Les pintades van ser detectades pels Agents Rurals després d’avisos de veïns i veïnes del municipi que alertaven de l’aparició de múltiples grafits, de diferents mides a l’interior de la capella. L’autoria dels fets no s’ha pogut identificar, però des del consistori afirmen que «s’està treballant per evitar que aquests actes es tornin a repetir». L’Ajuntament es posarà en contacte amb el Departament de Cultura de la Generalitat per netejar les pintades i reparar els possibles desperfectes, atès que es tracta d’un bé catalogat i per tant la intervenció de neteja i reparació s’ha de fer sota criteris patrimonials.

El govern municipal, encapçalat per l’alcalde Josep Tutusaus, ha volgut condemnar «enèrgicament» aquestes accions incíviques que suposen una «greu agressió al patrimoni històric i monumental del municipi i un cost per a tot el veïnat».

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: