Dissabte, 3 de Desembre de 2022
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Perruqueries i centres d’estètica demanen que se’ls retorni a l’IVA reduït del 10%

La reclamació es fa a nivell de tot l’estat, i consideren que actualment en que estan considerats servei essencial, encara té més raó de ser el retorn a un IVA reduït davant del 21% que apliquen ara.

Dimecres al migdia es van concentrar més d’una vintena de persones a la plaça de la Vila en representació del col·lectiu de perruqueries, barberies i centres d’estètica de l’Alt Penedès, responent a una crida que s’ha fet a nivell de tot l’estat per part d’aquest col·lectiu. Convocats per la ‘Plataforma de Peluquerias Unidas de Espanya’ i la Plataforma ‘Creer en Nosotros’, aquest dimecres es feien concentracions similars en 77 ciutats de tot l’estat, 14 de les quals a Catalunya.

En nom de les perruqueries, i centres d’estètica del Penedès, la sadurninenca Mònica Mateu, explicava que la demanda se centre en recuperar l’IVA del 10% per el sector, que en aquests moments està aplicant el 21%.

Mateu recorda que en l’actual situació provocada per la pandèmia molts establiments estant patint restriccions pel que fa a les obertures i possibilitats d’atendre clients. Els professionals consideren que si son un servei essencial, han d’aplicar un IVA més reduït del 21% que tenen ara, i per això demanen el 10%.

El sector recorda que des de l’any 2012 estan reclamant poder tornar a aplicar l’IVA reduït com molts altres entre els quals hi ha per exemple les floristeries; i consideren que és una incongruència que en aquests moments se’ls consideri un servei essencial però per contra estiguin aplicat un tipus d’IVA tant elevat.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: