Dissabte, 30 de setembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
Montse Rios presenta el seu darrer disc aquest dissabte

Montse Rios presenta el seu darrer disc aquest dissabte

La pianista vilafranquina presenta el seu darrer disc en una audició comentada dins el cicle “A l’Agrícol parlem de música”.

El dissabte a les 7 de la tarda Montse Ríos explicarà el procés de recerca de partitures i el contingut del seu darrer treball discogràfic “L’escola catalana del piano. Els compositors oblidats”, tot escoltant fragments de les obres d’aquests compositors a cavall dels segles XIX i XX. L’escola catalana del piano fa referència a la línia de transmissió entre mestres i deixebles a partir de Pere Tintorer i Joan Baptista Pujol fins ben entrat el segle XX. Algunes de les peces d’aquest disc son “música de saló”, valsos o masurques, però també inclou estudis de caràcter tècnic adreçats als alumnes, com en el cas dels composats per Tintorer, d’una gran qualitat musical. I obres de més complexitat compositiva i amb un llenguatge més modern com son la fantasia En el Poble Espanyol de Maria Dolors Calvet o Thrénodie de Ricard Viñes. Montse Rios també parlarà del lligam d’alguns d’aquests compositors amb Paris, del seu paper en la dinamització musical de Barcelona, dels pianistes de cafè, dels constructors de pianos i del paper de la música en la Renaixença. La majoria de les obres son inèdites i el disc és un homenatge a aquells homes i dones sovint massa oblidats.
Aquesta sessió es farà amb les mesures sanitàries pertinents i es limitarà l’aforament del 50%.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: